Kilakoltatások

Posted by .

Azok a kilakoltatások, amiket a Koppány csoport sikeresen megállított időrendben:

 

2012.04.16 – Budapest, Vácbottyán utcai kilakoltatás
Az eseményt megelőzően egy középkorú pár és családja kért segítséget. Megközelítőleg 30 fő vett részt az eseményen.  Ebben az ügyben részt vett Dr. Ölveczky ügyvéd és Kozma József jogvédő is, akik nem voltak a helyszínen, hanem a bíróságon intézkedtek. Az eset érdekessége, hogy a kilakoltatás időpontjára nem sikerült eredményt elérniük, hanem csak rá egy óra hosszára. A Koppány csoport feltartotta a végrehajtót, aki így nem jutott be. A végén pedig a bíróság felfüggesztette a végrehajtást. Ha nincs a Koppány csoport, a családot utcára teszik.

2012.04.23 – Budapest IV. Béla utcai kilakoltatás
Balázs Mariann a Koppány csoport közbelépése alatt kést ragadott és hasba akarta szúrni magát. Mariann az óta aktív Koppányos. Az eseményen kb. 70 ember és számtalan média jelent meg. A Koppány csoport első igazi megmérettetése volt. 5 bátor nő elállta a rendőrség útját. A végrehajtást kérő 1 hónap haladékot adott, majd folyamatosan a mai napig az ingatlanban laknak.

2012.04.23 – Budapest XV. Szentmihályi utcai kilakoltatás:
A Béla utcai kilakoltatás után rögtön mentünk egy másik kilakoltatásra. Egy önkormányzati lakásból akartak kitenni egy családot. A kilakoltatást sikeresen megállítottuk. Sem az önkormányzat, sem a végrehajtó nem jelent meg, bár a rendőrség folyamatosan megjelent az utcában.

2012. 11. 31. – Kecskeméti kilakoltatás
Teljesen váratlanul ért ennek a kilakoltatásnak a híre. Előtte nap kért segítséget egy kecskeméti hölgy. Tatár Józseffel utaztunk e helyszínre. Sikerült megállapodni a tulajdonosnak a végrehajtást kérővel, így jelenlétünknek is köszönhetően (az illető igen nem szívelte a kamerát) a kilakoltatás elmaradt.

2013. 04. 23. – Nyíregyházi kilakoltatás
A bajbajutott Nyíregyházi vezetőnktől, Szökendi Beatrixtól kért segítséget, aki értesített bennünket, majd mozgósították a jogvédőinket. A végrehajtó nem volt hajlandó haladékot adni, mire a bajbajutott közölte, hogy a Koppány csoport fogja védeni. Később, éppen 23-án  vissza hívta, hogy még is ad 7 nap haladékot, addig rendezze az ügyeit. A kilakoltatásra ennek ellenére lementünk, mivel találkoztunk már furcsa esettel. Ez azonban valóban elmaradt. Később a jogvédőink segítségével a halasztást még megtoldották, de ennek a hatáideje is lejárt és újabb jött. Ma tart a jogi procedúra az ügyben.

2013.05.06. – Dunaharaszti kilakoltatás
A Dunaharaszti kilakoltatáson az eddigi legnagyobb létszámmal, 143 fővel vettünk részt. A kilakoltatás előtt megkeresték a végrehajtót jogvédőink, magam is személyesen a bajbajutottat. A végrehajtó a Koppány név hallatán hajlandó volt adni haladékot, de sajnos erre választ konkrétan csak a kilakoltatás napján tudott volna, amikor tud beszélni a végrehajtást kérővel. Így kénytelenek voltunk megjelenni. Természetesen vidéki csoportjainkat értesítettük, akik ennek ellenére jelezték részvételüket. Reggel 10 órakor érkezett a hír, hogy haladékot ad. Már nem tudtunk és nem is akartunk visszafordulni. A bajbajutott sírva fakadt látva a sok embert.

2013.09.18. – XI. kerület, Lecke utcai kilakoltatás:
Egy 93 éves végtelenül kedves néni (Panni) kilakoltatását akadályoztuk meg. A néni unokája, illetve az ügyvédjük keresett meg bennünket, hogy segítsünk. Miután felmértük a védekezés lehetőségét, elkészítettük a vasrácsot, amit betonnak öntöttünk ki és felszereltünk rá egy ártatlan szerkezetet is. A kilakoltatás előtti este már oda mentünk, sejtettük, hogy a rendőrség a kilakoltatás napján korábban lezárja a területet. Így is volt, nem ért váratlanul. Mikor a rendőrség megérkezett már bent voltunk az ingatlanban és felszereltük a vasrácsozatot. A rendőrség az ajtóra szerelt szerkezet láttán kissé visszakozott. Végül órákkal később a jogi szabálytalanságok miatt megegyezés született.

2013.09.18. – XIII. kerületi kilakoltatás:
Itt is egy idős 91 éves asszonyt akartak kilakoltatni a családjával. Hosszas egyezkedés után ő is haladékot kaptak.

2013.10.01. – XV. kerületi Sáfű utcai kilakoltatás.
Egy 7 gyermekes család kilakoltatására készült az önkormányzat. A Kilakoltatás előtt több nappal sikerült elérni, hogy a család a kerületben kívánságuknak megfelelően egy kisebb lakást kapjon.

You must be logged in to post a comment. Log in