Összes akciónk

Posted by .

MÉRLEGEN A VALÓSÁG!

A Koppány csoport 2012. évi beszámolója tevékenységéről:

2012 év eleje  – Érdi kilakoltatás:
Még csak a Koppány csoport megalakításának gondolata volt. A végleges döntés ezen az Érdi kilakoltatáson született meg, ahol tagság hiányában egyedül mentem felkérésre, hogy segítsek. 40 rendőrt vezényeltek a helyszínre, akik nehezen bár, de 8-10 perc alatt leszedtek a 80 éves néni kerítéséről.  A Koppány megalapítása ennek az idős néninek a hozzám intézett mondatával döntetett el: „Fiam, engedd el, úgy sem tudsz segíteni”.

2012.02.22 – Budapest Váci úti végrehajtás:
Szintén Dabasi kérésére részt vettünk egy árverés megakadályozásában.

2012.03.08 – Veszprémi árverés:
Részt vettünk Dabasi Tamás kérésére Veszprémben egy árverés magakadályozásában.

2012.04.16 – Budapest, Vácbottyán utcai kilakoltatás
Az eseményt megelőzően egy középkorú pár és családja kért segítséget. Megközelítőleg 30 fő vett részt az eseményen.  Ebben az ügyben részt vett Dr. Ölveczky ügyvéd és Kozma József jogvédő is, akik nem voltak a helyszínen, hanem a bíróságon intézkedtek. Az eset érdekessége, hogy a kilakoltatás időpontjára nem sikerült eredményt elérniük, hanem csak rá egy óra hosszára. A Koppány csoport feltartotta a végrehajtót, aki így nem jutott be. A végén pedig a bíróság felfüggesztette a végrehajtást. Ha nincs a Koppány csoport, a családot utcára teszik.

2012.04.19 – Tüntetés a végrehajtói székház előtt
A Koppány csoport országos tüntetést szervezett a Chazar András utcában található végrehajtói palota elé. Az eseményen közel 400 fő vett részt.

2012.04.23 – Budapest IV. Béla utcai kilakoltatás
Balázs Mariann a Koppány csoport közbelépése alatt kést ragadott és hasba akarta szúrni magát. Mariann az óta aktív Koppányos. Az eseményen kb. 70 ember és számtalan média jelent meg. A Koppány csoport első igazi megmérettetése volt. 5 bátor nő elállta a rendőrség útját. A végrehajtást kérő 1 hónap haladékot adott, majd folyamatosan a mai napig az ingatlanban laknak.

2012.04.23 – Budapest XV. Szentmihályi utcai kilakoltatás:
A Béla utcai kilakoltatás után rögtön mentünk egy másik kilakoltatásra. Egy önkormányzati lakásból akartak kitenni egy családot. A kilakoltatást sikeresen megállítottuk. Sem az önkormányzat, sem a végrehajtó nem jelent meg, bár a rendőrség folyamatosan megjelent az utcában.

2012. 05. 10 – Tüntetés a Császti végrehajtó iroda előtt.
A tüntetést nem jelentettük be. 11:00 órakor kezdődött, de ennek híre kiszivárgott és már reggel 07 órakor a rendőrség lezárta hermetikusan a területet. Több tucat rendőr biztosított, mire megérkeztünk.

2012. 05. 11. – A Bankcsapda tüntetett a Magyar Bankszövetség előtt:
A Koppány csoport részt vett és támogatta a tüntetésben a Bankcsapda érdekvédelmi csoportot.

2012. 05. 16. – Tüntetés Zoltán levente végrehajtói iroda előtt
A korábbi Béla utcai kilakoltatás kapcsán határoztuk el, hogy felkeressük Zoltán levente végrehajtót. Az akciót nem jelentettük be, és így sikerült behatolnunk a végrehajtói irodába. Ajtónyitás után igen meglepődtek. Zoltán Leventét kerestük. A hölgy szólni nem tudott.

2012. 05. 18. – Tüntetés a Corona Creditnél:
A Koppány csoport a számtalan Corona Credit által csőbe húzott áldozatért tüntetést szervezett székházuk elé.

2012. 05.  21 – Szombathelyi tüntetés:
Részt vettünk a Szombathelyi Koppány csoport Asztalos végrehajtó irodája és háza előtti tüntetésen. A végrehajtó, nem mert megjelenni egyik helyen sem.

2012. 05. 24. – Megkerestük a II. kerületi Önkormányzatot Teri néni ügyében:
Felkerestük a II. kerületi önkormányzatot, hogy a Frankel Leó utcai Teri néni lakáskérdésében megoldást találjunk. Az önkormányzat azzal értesítette a rendőrséget, hogy a Koppány csoport elfoglalta az épületet. 40 rendőrt vezényeltek ki öt fő Koppányos ellen.

2012. 05. 25. – Budapest II. Frankel Leó utcai kilakoltatás:
Az első igazán hatásos ellenállás a Teri néni kilakoltatásán. 40-50 fő Koppányosra megközelítőleg 70-80 rendőrt vezényeltek ki. Az ellenállás igazán hatásos formáját valósítottuk meg azzal, hogy a testünkkel tartottuk fel a rendőrséget. Két főt állítottak elő. 3.5 órát álltunk ellen a lakásban rögtönzött barikáddal.

2012. 05. 27. – Koppány asztal – Báró lovas tanya Börzsöny:
Kallós Péter úr elhatározta, hogy segíti a Koppány csoport munkáját. Elmondása szerint itt az ideje az olyan kiállásoknak, mint a Koppány csoport tesz a családok védelmében. Ennek érdekében létrehozta az általa vezetett Báró Lovas tanyán a „Koppány asztalt”. Meghívásának eleget téve 2012. 05. 27-én a Koppány csoport öt tagja elfogadva meghívását meglátogatta a farmot.

2012. 05. 28. – Tüntetés a II. kerületi önkormányzat előtt teri néni kilakoltatása miatt:
A Koppány csoport Teri néni kilakoltatása ellen tüntetést szervezett a kerületi önkormányzat elé.

2012. 06. 04-7. – A Koppány 4 napos országos körútja:
4 napos körút során az ország több pontját érintve, így: Salgótarján, Miskolc, Szolnok, Pécs, Szekszárd, Veszprém, Szombathely, meglátogattuk a végrehajtókat. Bútorokat helyeztünk irodájuk elé imitálva a jogtalan kilakoltatásokat. Több végrehajtói iroda az nap zárva tartott. Pécsen be is hatoltunk az egyikbe. 1700 kilométert tettünk meg utunk során.

2012. 06. 08. – Budapest II. Tüntetés egy korrupt ügyvéd irodája előtt:
A Koppány csoport egyik tagjának ügyvédje némileg korpa közé keveredett, ezért a csoport tüntetést, figyelemfelhívó tiltakozást szervezett irodája előtt. Feljelentéssel fenyegetőzött.

2012. 06. 11. – Budapest III. Tüntetés a bíróság és önkormányzat előtt:
A Koppány csoport egy része tüntetést tartott a III. kerületi Bíróság és Önkormányzat épülete előtt. Ezen a napon Monorra is menni kellett.

2012. 06. 11. – Monori árverés 1:
Anikó, (mi csak így hívjuk) látássérült asszony házának árverezését akadályoztuk meg Monoron.

2012. 06. 14. – A Koppány csoport első alakuló Közgyűlése:
Az alakuló közgyűlést 65 fővel tartotta meg a Koppány csoport.

2012. 06. 15 – Budapest III. Búza utcai kilakoltatás:
A Koppány csoport egyik legnagyobb akciója a végrehajtóval és a rendőrökkel szemben. A rendőrök bejutását órákra megakadályoztuk. Már a lépcsőházba bejutás is nehéz volt nekik, majd az összeláncolt otthonvédők levágása a rácsról sem volt egyszerű. Mikor ezzel végeztek jött a neheze. A lakásban elbarikádoztuk magunkat. Ha az egyik droid nem fúj be gázspayt, hát egykönnyen nem jutnak be. A gázzal megtörték az ellenállást. 23 főt állítottak elő.

2012. 06. 16. – A Koppány csoport spontán tüntetése:
A Koppány csoport spontán tüntetést kezdeményezett a Budapesti Kossuth téren a megnövekedett kilakoltatások leállítása érdekében.

2012. 07. 02. Budapest XV. Pázmány Péter utcai kilakoltatás:
Készültünk Emma néni kilakoltatásának megakadályozására. A bejárat elő masszív rácsozatot hegesztettünk, ami gondot okozott a lakatosnak. A rácsozat tetejét nem zártuk, így a kilakoltatást vezető rendőr, bár szabálytalanul, de felülről beugrott közénk. Nem volt mit tenni, megadtuk magunkat, hiszen a rendőrt nem bántjuk akcióink során, inkább tűrjük, ha ők bántanak minket. 7 embert állítottak elő.

2012. 07. 17. – Budapest XV. Drégelyvár utcai kilakoltatás:
Egy rákos pár kért segítséget önkormányzati házának megvédése miatt. Terepfelmérés után két rácsot hegesztettünk a szűk folyosóra, egy pedig eleve védte a bejárati ajtót. Ezen felül belülről a bejárati ajtót csavaros vas merevítőkkel erősítettük meg. Órákra feltartottuk a rendörséget, hogy az ingatlanba jusson.

2012. 07. 20. – A Bankcsapda tüntetett a Magyar Nemzeti Bank előtt:
A Koppány csoport részt vett és támogatta a tüntetésben a Bankcsapda érdekvédelmi csoportot.

2012. 08. 10. – A Bankcsapda tüntetett a Kanadai Nagykövetség előtt:
A Koppány csoport részt vett és támogatta a tüntetésben a Bankcsapda érdekvédelmi csoportot.

2012. 09. 21. – A Bankcsapda tüntetett az Europai Unio Háza előtt:
A Koppány csoport részt vett és támogatta a tüntetésben a Bankcsapda érdekvédelmi csoportot.

2012. 09. 24 – Kossuth téri demonstráció és vonulás:
A vonulás után folyamatosan demonstráltunk a Budapesti Kossuth téren másfél hátig éjjel-nappal.

2012. 09. 27.  – Dabasi Kilakoltatás:
Javában a Kossuth téren tüntettünk, amikor érkezett a Dabasi kilakoltatás híre. Egy csoport társunkat próbálta utcára tenni a végrehajtó. Nagy létszámban jelentünk meg a helyszínen. Sikerült megállapodni a végrehajtást kérővel, hogy adjon haladékot, de a bajbajutott nem volt hajlandó bíróságról a helyszínre jönni, így a megállapodás érvényét vesztette.

2012. 10. 16. – Tüntetés a Hilton előtt:
A Koppány tüntetést szervezett a hatalmasságok ellen. Szakadó esőben tartottuk meg a rendezvényt. Sikoly maszkokat vettünk magunkra, jelezve az eseményre érkező magyarországi bankszektornak, hogy halált hoztak csak. Számtalan média vette az eseményt. A szakadó eső ellenére közel 3-400 fő vett részt rajta. Felszólalási lehetőséget biztosítottunk Falus Zsolt (Bankcsapda), Kasler Árpádnak, Szabó Józsefnek (Hiteles Mozgalom), Simó Endrének és több vidékről érkező szónoknak.

2012. 10. 17. – Dr. Monostori Attila tárgyalás:
Részt vettünk, illetve szerveztük Dr. Monostori Attila tárgyalásán való részvételt. 200 fő jelenhetett meg.

2012. 10. 20. – A Koppány csoport második alakuló Közgyűlése:
A Koppány csoport bejegyzését megtagadta a bíróság, ezért szükség volt egy újabb közgyűlésre.  A második közgyűlést 27 fővel tartotta meg a Koppány csoport.

2012. 10. 23. – Megemlékezés a Budapesti Deák téren:
A 2006-os Rendszerváltó Fórum megemlékezést tartott az 1956-os és 2006-os forradalom tiszteletére, ahová a Koppány csoportot is meghívták.

2012. 10. 25. – Monori árverés 2:
4 hónap után tűzték ki ismét Anikó Monori házának árverezését.  Ismét sikeresen megakadályoztuk az árverést.

2012. 10. 29. – Domján Tibor Koppányos tárgyalása:
Részt vettünk Domján Tibor Bírósági tárgyalásán. A bíróság a Búza utcai kilakoltatás alkalmával kiszabott összeget átváltoztatta, mivel sem fellebbezés, sem közmunka igény nem érkezett be Domján Tibortól. Az átváltoztatás bármikor kivezethető pénzben.

2012. 11. 03. – A Koppány csoport harmadik alakuló Közgyűlése:
A második alakuló közgyűlés sem volt sikeres. Néhányan pártot alapítottak, így kénytelenek voltunk a második közgyűlést semmisnek kimondani. Ezért szükség volt egy harmadikra, mely már Bíróságra került végre.

2012. 11. 09. Budapest XV. Bocskai utcai kilakoltatás:
Mint majdnem mindegyik, ez a kilakoltatás is váratlanul érte a csoportot. Ennek ellenére kazánlemezből a bejárati ajtóra és az ablakra olyan védelmet szereltünk fel, hogy a kiérkező rendőrök tehetetlenek voltak. Órák teltek el, mire sikerült lebontaniuk, ráadásul egy üres ingatlanért küzdöttek meg. A tulajdonos még az nap összepakolt, így a lakás üresen várta a palotaholdingos vezérigazgatót. 40 fő készenléti rendőrt vezényeltek ki a Koppány ellen.

2012. 11. 10. Akció a Magyar Nemzeti Bankban:
A Magyar nemzeti bankot vettük célba. Nyílt napot tartottak, így könnyedén besétálhattunk. A Monetáris Tanács nagytermében helyet foglaltunk olyan hatalmasságok székében, mint Simor András. Egy alkalmas pillanatban felvettük sikoly álarcainkat és transzparenseinket jelezve, hogy csak halált hoztak. A végén kivezették a Koppány csoportot az épületből.

2012. 11. 14. – Monori házrombolás:
Egy devizahiteles házát akarta lebontani a Bank. Telefonon értesítettek és azonnal a helyszínre siettünk.

2012. 11. 15. – A hallássérültek tüntetése:
A Koppány csoport meghívás alapján részt vett a hallássérültek tüntetésén.

2012. 11. 16. – Országos konferencia:
A Koppány csoport több szervezet bevonásával országos összefogást hirdetett a devizahitelesek megsegítéséért. Több (hét) szervezet közös megállapodásából született meg az Otthonvédő Tanács, röviden OVT.

2012. 06. 24. – Budapest XXII. kilakoltatás:
A Budafokról egy nappal a kilakoltatás előtt kaptunk segélykérést. A kilakoltatást bár nem tudtuk

megakadályozni, még is erkölcsi sikert arattunk. A végrehajtó sokadik felszólításra a rendőrség jelenlétében közölte, hogy az irodában hagyta a végzést. A rendőrség kihátrált, de kivezényeltek egy magas rangú tisztet, aki mégis utasítást adott a kilakoltatásra.

2012. 11. 18. – Budapest XV. burgonyaosztás:
A XV. kerületi hajléktalanoknak osztottunk burgonyát, tartósélelmet és ruhát.

2012. 11. 26.- Budapest IV. Gecse Mária Kilakoltatása :
Az eseményen nem volt kívánatos a Koppány csoport. Dabasi Tamás tiltotta meg, de a Koppány csoport nem engedett a zsarolásnak így nyilatkozatban jelezte részvételét. Szerencsére, mert a végén a lakásba néhány kivételével csak a Koppány csoport maradt bent és készült az ellenállásra. Mivel előtte nem tudtunk rákészülni, majd 1.5 órás küzdelem után betörtek a rendőrök, 10 kilogrammos kalapáccsal verték szét a bejárati ajtót.

2012. 11. 31. – Kecskeméti kilakoltatás
Teljesen váratlanul ért ennek a kilakoltatásnak a híre. Előtte nap kért segítséget egy kecskeméti hölgy. Tatár Józseffel utaztunk e helyszínre. Sikerült megállapodni a tulajdonosnak a végrehajtást kérővel, így jelenlétünknek is köszönhetően (az illető igen nem szívelte a kamerát) a kilakoltatás elmaradt.

2012. 12. 01. – Kajászó.
A Koppány csoport szolidaritást vállalt az önkényesen földet foglaló Kajászói gazdákkal. 27 fő Koppányos vett részt az eseményen, ahol Tatár József kérésére pajzsainkat magasba emeltük és az emberek vastapssal fogadták a csoportot.

2013. 01. 12. – Lakossági fórum Kál nagy községben:
Alelnökünk, Balog István szervezése révén lakossági fórumot tartottunk Kál nagy községben. Előadók: Balogh Béla, elnök, Tatár József tanácsadó és Palócz Mihály tanácsadó, aki egyben a mágushagyományok nagy ismerője.

13 Responses to “Összes akciónk”

 1. Vas Erzsébet

  Kedves Koppány Csoport
  Tisztelettel megköszönöm, igy ismeretlenül is mindent amit a jóért tettek, eddig nem is tudtam erről a szervezetről, csak most az autós felvonulásos demonstrációjukról hallva
  olvastam Önökről. Sajnos a mai napról sehol nem találok semmit, remélem valahol
  fel lesz téve, hogy az elképzelésük sikerült-e úgy ahogy szertték volna.Gratulálok
  tiszta szivemből.Szombaton én is megyek a buszosokkal. Önökkel szerettem volna menni ma, de sajnos nincs pénzem benzire, meg én már nem merek ennyit vezetni, de remélem még találkozunk. Ha tartanak Szegeden előadást, akkor értesitsenek elmegyek és meghallgatom.Tisztelettel: Erzsébet

  • koppanycsoport

   Kedves Erzsébet.

   Örülök, hogy megismerhetem. Máris továbbítottam a levelét a Szegedi csoportunknak, hogy vegye fel önnel a kapcsolatot és esetleg együtt lépjenek fel Szegeden. Daru Mariann a neve. Természetesen értesítem a mai 14-i esemény miként alakult.

   Üdvözlettel:

   Balogh Béla elnök

 2. szszabi77

  üdvözlöm önöket. Kérdezném hogy Komárom-Esztergom megyébe nincs csoportjuk? Ha mégis van hol találom? következő akciójuk mikor és hol lesz? ezen az oldalon tudok értesülni róla? Tisztelettel: Székely Szabolcs.

  • koppanycsoport

   Tisztelt szszabi77!

   Komárom-Esztergom Megyében nincs csoportunk csak több tagunk. Még nem alakítottak csoportot. Ön esetleg megtehetné és akkor kiadnám elérhetőségeiket. Hogy mikor lesz ott akciónk azt így nem lehet tudni. Mindig előtte jön segítségkérés. igen, ezen az oldalon mindig megjelenik majd, mikor és hol van kilakoltatás.

   Üdvözlettel:

   Balogh Béla elnök.

   • szszabi77

    Tisztelt Koppány csoport! Köszönöm a megtisztelő bizalmat,de jelenleg nem áll módomba csoportot alakítani, viszont nagyon szívesen vennék részt a munkájukba és segíteném önöket mint tag. Talán ha elég sokan lennénk itt a megyébe esetleg 1 csoport is megalakulhatna. Üdvözlettel: Székely Szabolcs.

 3. Szabó mária

  Nagyon köszönöm önöknek azt,hogy sikerült sok családnak segiteniük ,lehet hogy én is nem sokkára ott tartok egyelöre még nem.
  Kéerem,hogy irják meg elérhetöségüket.Köszönöm.

 4. MissChikin77
 5. Vicha Ágnes

  Tisztelt Csoport!
  Én az AXA bank (korábban ELLA Bank) ellen szeretnék fellépni a magas törlesztés, és a hozzá tartozó biztosítós károm miatt. Kihez tudnék fordulni segítségért?
  Köszönöm előre is válaszukat!
  Ágnes

You must be logged in to post a comment. Log in