DEVIZÁSOK GYÁSZMENETE

Posted by & filed under Felhívás.

autos_vonulas 3000 aldozat3. 000 halálba kergetett és sok százezer megnyomorított devizahiteles ember nevében hívunk most mindenkit közös megemlékezésre az áldozatokért. A megemlékezéssel kifejezzük, hogy mi is itt vagyunk és még élünk.A közös érdek megkívánja, hogy félretéve minden ideológiai és célbeli különbséget együtt lépjünk fel a Magyarországi bankok vezéreinek otthonai előtt jelezve, hogy tovább már nem tűrünk. Mondjuk el közösen, nemre, fajra, vallásra való tekintet nélkül, hogy kifosztották Magyarország lakosságát, hogy a ránk rótt jogtalan terhekkel tönkre tették a gazdaságot. Hogy családok százezrei váltak egy élet munkája után földönfutóvá és szegényedtek el teljesen.Ezen a közös „MÉLTÓSÁGTELJES”megemlékezésen mutassuk meg a tömeg erejét. Azt, hogy képesek vagyunk otthon hagyni minden olyan ellentétet, ami a közös célt befolyásolná. Hagyjuk otthon megszokott zászlóinkat és jelképeinket.
A Budapest V. kerületi Alkotmány utca Országház felöli rézén fogunk gyülekezni 23-án, pénteken 15:00 órától. 15:30 vagy 16:00 órakor indulunk tovább.

Első állomásunk Császti Ferenc lesz, Ennek a végrehajtónak köszönhetően ugrott ki III. kerületi lakásának a kilencedik emeletéről Stiaszni Éva devizahiteles. Császti Ferencet emlékeztetjük erre Éva fényképével.

További állomásaink során bankvezéreket látogatunk meg. Utolsó előtti állomásunkon újra megmutatjuk magunkat Orbán Viktor háza előtt, hogy figyelmeztessük, szeptemberben erős és elfogadható megáldást várunk. Majd a legnagyobb bankvezérhez megyünk. A meglátogatott hatalmasságok háza előtt facsemetéket ültetünk vagy teszünk ki műanyag edényben eléjük a áldozatok emlékére, hogy mindig emlékezzenek rá, milyen bűnös dologban vettek részt. Dudálni röviden lehet, hogy hallják: itt vagyunk.

Utunk végén a Budapesti Hősök tere melletti Regnum Marianum emlékműnél elültetünk egy emlék fát az áldozatokért emléktáblával. Itt pap fog mondani rövid misét, miután elmondjuk a Miatyánkot.
Az autós vonulás mindvégig békés és méltóságtejes lesz. Egy napot szánunk az áldozatokra való megemlékezésre. Autóinkon feliratok mellett fekete zászló és szalag lesz csak látható. Kivétel az első és utolsó autó. Aki teheti, jöjjön fehér pólóban vagy fehér felsőben, karján egy fekete szalaggal. Nem kötelezően, de aki tud hozzon magával egy szál fehér virágot.
A létező összes devizás szervezetet meghívjuk, hiszen ez a rendezvény pártpolitikától és ideológiától mentsen mindenki számára vállalható.

Azzal, hogy megemlékezünk bajtársainkról, azzal magunkért is teszünk.

Szervezők:
https://www.facebook.com/events/623828220983566/
vunul

3 Responses to “DEVIZÁSOK GYÁSZMENETE”

 1. Miltényi Ákos

  Tisztelt Koppány Csoport!
  A budai Várban lakom önkormányzati lakásban. 23-án pénteken a Devizahitelesek menete az Országház utcába vonult. Én a demonstráció tartalmával kapcsolatban nem mondanék véleményt, de a szervezésről igen. Éppen mentem ki a házunk kapuján, mikor egy gépkocsit vezető férfi egyik kezében hangszóróval gyűlölettel, magából kikelve azt üvöltötte, “Mocskos gyilkos gyere ki!” Egyes demonstrálók szerint a Bankszövetség elnökét, mások szerint a Raiffeisen Bank vezetőjét keresték, aki az Országház u. 34-ben lakott. A demonstrálók viszont a 11. szám előtt üvöltöztek. Hogy lehet úgy demonstrációt szervezni, hogy nem tudják, kit keresnek és nem tudják, hová szeretnének menni? Ilyen fellépéssel nem fogják az utca emberét az ügyük mellé állítani. Legközelebb körültekintőbben szervezkedjenek. Üdv MÁ

  • koppanycsoport

   Kedves Miltényi Ákos.

   A szervezéssel higgye el semmi baj nem volt. Megpróbálom önnek elmesélni a valóságot. Az eseményt magam szerveztem, jól tudtam Dr. Patai Mihály a 34. számban van. Azonban az eseményt a rendőrök gyenge biztosítás felborította. Már a sorompónál egy emberünket inzultáltak így a sor leblokkolt egy időre. A rendőrség hibájából végül felvezettek az ön által is jelzett 11.számig, amit szóvá is tettünk. Ez egyébként az Attila úton is megismétlődött, a leadott címek ellenére más ház elé vittek minket. Rosszul volt náluk a listán felvezetve két cím is. Hát ez volt az oka.

   Balogh Béla elnök

  • koppanycsoport

   Kedves Miltényi Ákos.

   Írásához annyit tennék hozzá, hogy a kocsisor valóban előrébb állt, de mi visszagyalogoltunk a 34. számhoz. Az autók így tudtak csak megállni. A másik, ha a maga lánya kiugrana a devizája miatt, vagy bár kije az emeletről, vajon mit kiabálna?

You must be logged in to post a comment. Log in